Bélyegző készítés

Számos olyan eszköz és kellék van, melyek alapvető fontossággal bírnak egy iroda eszköztárában. Ezek közül az egyik a céges bélyegző. Legyen szó aláírásbélyegzőről, dátumbélyegzőről, vagy egy kirakós bélyegzőről a Color Nyomda segít Önnek.

 

Bélyegző típusok


Aláírás bélyegző:
Nagyon praktikus lehet, ha az embernek gyakran nagyobb mennyiségű papírlapot kell ellátnia aláírásával. Egy aláírás bélyegző elkészítéséhez csupán egy fehér papírra fekete tollal felvitt szignóra lesz szükség.

Önfestékező, vagyis automata bélyegző: A használatához nincs szükség külön festékpárnához, hiszen a szöveglemez festékellátását maga a bélyegző biztosítja a házban elhelyezett cserélhető festékpatronnak köszönhetően.

Dátumbélyegző: Önfestékező és hagyományos változatban is kapható. A hagyományos kivitelű dátumbélyegző gyorsan száradó és normál festékkel is használható. Az önfestékező változat esetében lehetőség van arra is, hogy tetszőleges szöveggel lássuk el.

Száraz, vagyis dombornyomó bélyegző: Az ilyen bélyegzők feladata a dokumentumok hitelesítése ezért egy közjegyző, vagy ügyvéd kelléktárából nem hiányozhatnak. Manapság egyre gyakrabban használják oklevelek, belépők, meghívók, sőt szerződések esetében is, hiszen így azok nehezebben másolhatóak, hamisíthatóak.

Kirakós bélyegző: A kirakós bélyegzőn bármikor változtathatjuk, lecserélhetjük a szöveget, amihez csak egy csipeszre és egy speciális betűkészletre van szükség.

Mikrocellás bélyegző: az ilyen technológiával készült bélyegzőkben egy lézergravírozott gumi található, mely mikrocellákat tartalmaz. Ebből kifolyólag nincs szükség cserepárnára a bélyegző festékellátása mégis állandó és akár 100.000 lenyomatot is kibír egy festékezéssel.

Sorszámozó bélyegző: Az ilyen bélyegző lehetővé teszi a sorszámok automatikus léptetését.


A bélyegzők elkészítésének módjai


Folyékony polimeres technológia


A lézergravírozási bélyegzőkészítés elterjedése ellenére ezt a technikát még a mai napig használják. Az ezen eljárás során használt fotopolimer anyag folyékony állagú, csak UV fény hatására válik szilárddá. A bélyegző szövegezését, vagy ábráját először egy grafikus program segítségével megszerkesztjük, majd ezt egy speciális fóliára nyomtatjuk. Ezután egy folyékony polimeres bélyegzőkészítő berendezésben megtörténik a polimer levilágítása, majd a felesleges részeknek az eltávolítása, kimosása. Ezután már csak az utókezelés és a szárítás van hátra.


Lézergravírozás


A fotopolimeres technológiánál sokkal gyorsabb és egyszerűbb eljárás. Az ilyen technikával készített bélyegzőgumik az agresszív, gyorsabban száradó bélyegzőfestéket is jobban bírják. A lézergravírozás olyan különleges nyomatú gumibélyegzők, szárazbélyegzők és mikrocellás bélyegzők elkészítését is lehetővé teszi, melyek a fotopolimeres technológiával nehezen lennének kivitelezhetőek.


Bélyegző készítés árak


Kérje egyedi árajánlatunkat!

Vissza